Varför ett kontorshotell är idealisk för din startup

Att hyra traditionella kommersiella kontorslokaler kräver normalt en hyresavtal på mellan två och tio år (fem år är typiskt). Generellt krävs också en kontantinsats. Beroende på de statliga eller provinsiella lagarna och hur hyresavtalet är strukturerat kan det vara svårt och dyrt att bryta ut ett kommersiellt hyresavtal, särskilt om utrymmet inte är efterfrågat.

Å andra sidan fungerar kontorshotell mer som ett klubbmedlemskap – utrymme hyrs vanligtvis ut månadsvis eller kvartalsvis istället för flera år med traditionella kontor, Ur ett kassaflödesperspektiv är coworking och kontorshotell idealiskt för nystartade företag som letar efter ett professionellt arbetsområde utan de höga förkostnaderna och långa avtal. 

Flexibiliteten i kontorshotell kan också vara en fördel för en växande startups. Att ta emot ytterligare anställda är lika enkelt som att lägga till medlemskap eller prenumerera på en youtube kanal.

På kontorshotell ingår allt som ett företag kan behöva

En av de andra stora fördelarna med kontorshotell är att du undviker alla andra privata kontorskostnader inklusive möbler, verktyg, extra hyresavgifter och apparater (kaffebryggare, kylskåp, mikrovågsugn, m.m.). Att hitta ett lämpligt privat kontor kan också vara mycket tidskrävande. Med det sagt är tiden väsentlig, och med ett kontorshotell kan du lägga all din tid och energi på att växa ditt företag. Medlemmar på ett kontorshotell undertecknar ett medlemsavtal. I ditt avtal hittar du information om dina all inklusive-bekvämligheter.

Ett medlemskap inkluderar vanligtvis:

  • Ett skrivbord och en stol (beroende på medlemskapsnivå kan detta vara varje tillgängligt skrivbord, ett särskilt skrivbord eller till och med ett privat kontor)
  • Internet med hög hastighet (trådbundet eller Wi-Fi)
  • Tillgång till en delad skrivare / skanner / kopiator
  • Bokhylla utrymme och skåp
  • Gratis kaffe, te och kök, inklusive kylskåp och mikrovågsugn
  • Användning av ett konferensrum (på bokningsbasis) 
  • Vissa kontorshotell erbjuder även möjlighet till träning på gym och roliga events

Ett annat attraktiv inslag av kontorshotell är att du har färre ansvarsområden. Din hyresvärd ansvarar för underhåll och städning av lokalerna. En ytterligare fördel är att du får endast en faktura för kontoret vilket förenklar redovisningen!

Coworking utrymmen kan underlätta vägen till att starta en ny verksamhet och också ge flexibilitet när ditt företag växer. Du kan när som helst lägga till teammedlemmar utan kostnader och engagemang för kommersiella hyresutrymmen. Flexibiliteten att skala upp och skala ned ditt företagsmedlemskap ger dig full kontroll.

Coworking erbjuder samarbete och synergi

Tyvärr är en av nackdelarna med att vara egenföretagare isoleringen – många entreprenörer arbetar hemifrån och får inte den synergi och sociala interaktion som att arbeta på ett kontor med en grupp likasinnade människor kan erbjuda. Beroende på din familjesituation kan en hemmamiljö också vara mycket distraherande, liksom andra platser där företagare ibland väljer att arbeta som kaféer eller gallerior.

En coworking miljö kan ge:

  • Den nödvändiga separationen och balans mellan arbete och liv som många människor behöver.
  • En flexibel, bekväm och professionell arbetsmiljö som uppmuntrar produktivitet.
  • Positiv social interaktion – den mänskliga beröringen och känslan av samhälle (vissa är till och med hundvänliga).

Coworking förbinder dig med värdefulla kontakter

Du har förmodligen hört citatet “your network is your net worth” från Tim Sanders.

Coworking utrymmen är idealiska miljöer för nätverk med andra företagare, särskilt för nystartade företag. Behöver du hjälp med bokföring, en webbdesigner för din företagswebbplats, en fotograf för att täcka ditt nästa evenemang eller någon som kan hjälpa till med din marknadsföringskampanj för sociala medier? Den expertis du behöver kanske bara är några skrivbord bort.

Vidare kan du erbjuda dina tjänster till andra medlemmar för att få nya affärer utan någon ytterligare marknadsföring. Att blanda sig med andra affärsdrivna människor dagligen är bra för att få rekommendationer och är ett mycket effektivare (och billigare) sätt att få nya affärer än reklam. 

Den viktigaste frågan, är kontorshotell rätt för dig?

Kontorshotell erbjuder många bekvämligheter och det är enkelt att skriva upp sig för ett medlemskap och ha tillgång till kontor omgående. Flexibilitet och ekonomi är viktigt för en startup och kontorshotell kan erbjuda detta. Förutom alla praktiska saker som gör kontorshotell lockande måste du själv besöka ett kontorshotell och uppleva känslan av ett samarbetsorienterad miljö för att kunna stämma av om det är något för dig. 

Hoppas att denna artikel var givande. Dela gärna med en kollega eller startup företagare som skulle gynnas av bloggen.

På vårt kontorshotell i Danderyd, Stockholm kan du boka en kostnadsfri visning nedan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − sju =